Η στρατηγική της αντιγήρανσης

η στρατηγική της αντιγήρανσης

Ρυτίδες: μια λέξη που προκαλεί άγχος στο άκουσμά της και αφορά γυναίκες αλλά και άντρες διαφόρων ηλικιών. Η αλήθεια είναι πως τα προβαλλόμενα, αψεγάδιαστα πρότυπα εντείνουν το άγχος αυτό και δημιουργούν ουτοπικές προσδοκίες. Ενώ, βρισκόμαστε σε διαρκές κυνήγι της αντιγήρανσης  γνωρίζουμε καλά πως δεν μπορούμε να σταματήσουμε τον χρόνο. Διαθέτουμε, όμως, τα μέσα ώστε να μην του επιτρέψουμε να μας αφήσει παρά τα ελάχιστα δυνατά σημάδια.

 

Ας κατανοήσουμε λίγο καλύτερα τη διαδικασία της γήρανσης.

Οι ρυτίδες δεν εμφανίζονται σε μια συγκεκριμένη ηλικία για όλους τους ανθρώπους. Αντιθέτως, υπάρχουν συγκεκριμένοι παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται η εμφάνισή τους. Ο τύπος του δέρματος, η κληρονομικότητα και η ποσότητα της μελανίνης είναι μερικοί από αυτούς. Έτσι, οι ξηρές επιδερμίδες αποδεικνύονται πιο ευάλωτες στη γήρανση από τις περισσότερο λιπαρές. Επίσης, οι πιο ανοιχτοί τύποι δέρματος, που διαθέτουν λιγότερη μελανίνη γηράσκουν ευκολότερα από τους πιο σκούρους.

Είναι όμως όλοι οι παράγοντες κληρονομικής φύσης; Φυσικά και όχι! Ο τρόπος ζωής διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Η κακή διατροφή, η κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα, το στρες είναι βασικές αιτίες γήρανσης του δέρματος. Εδώ, δεν πρέπει να αγνοήσουμε την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας. Η φωτογήρανση δεν είναι φαινόμενο μόνο του καλοκαιριού όταν ο ήλιος είναι καυτός! Η UVA ακτινοβολία που είναι υπεύθυνη για τη μεγαλύτερη βλάβη του δέρματος δεν μειώνεται ούτε τον χειμώνα. Η φωτογήρανση, δυστυχώς, δεν οδηγεί μόνο στην εμφάνιση γραμμών και κηλίδων στο δέρμα αλλά ακόμη χειρότερα και σε καρκίνο του δέρματος.

 

Ποιά είναι τα μυστικά της αντιγήρανσης;

Μία από τις σημαντικότερες συμβουλές που μπορούμε να ακολουθήσουμε είναι η έγκαιρη αντιγηραντική φροντίδα από τη νεανική ηλικία και πριν την εμφάνιση των βαθιών γραμμών. Καθώς από την ηλικία των 25 κι έπειτα η ελαστίνη και το κολλαγόνο της επιδερμίδας μειώνονται, ισχύει η ρήση “όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα”.

Μία μεγάλη γκάμα αντιγηραντικών προϊόντων που προσφέρουν ολοκληρωμένη περιποίηση κατά των ρυτίδων σε πρόσωπο, μάτια, λαιμό, ντεκολτέ αλλά και χέρια είναι διαθέσιμη για αγορά.

Στην κορυφή των προϊόντων αντιγήρανσης θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε το αντηλιακό που προλαμβάνει από τις σημαντικότερες βλάβες και θα έπρεπε να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας φροντίδας.

Σημαντικός αναδεικνύεται, επίσης, ο καθαρισμός του προσώπου με ήπια καθαριστικά, καθημερινά, σε συνδυασμό με την εβδομαδιαία απολέπιση που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα.

Η ενυδάτωση δεν είναι μόνο δουλειά μιας κρέμας! Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού βοηθά το δέρμα όχι μόνο να φαίνεται αλλά και να είναι περισσότερο ενυδατωμένο και ελαστικό σε ολόκληρο το σώμα.

Ακόμη, τον ρόλο των συμμάχων μας  στην αντιγήρανση παίζουν όλες οι βιταμίνες Α, B, C, D, E και Κ, τα ω3 λιπαρά οξέα, τα αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή, το σελήνιο και ο ψευδάργυρος. Πολλές φορές, οι ποσότητες που λαμβάνουμε από τη διατροφή μας δεν είναι επαρκείς. Σ’ αυτή την περίπτωση προτείνονται ειδικά συμπληρώματα.

Ας μην ξεχνάμε τη συμβολή του ποιοτικού ύπνου και στον τομέα της αντιγήρανσης. Ανέκαθεν, πιστευόταν ότι ο καλός ύπνος κρατά το δέρμα νεανικό και δεν είναι λάθος! Σχετίζεται, μάλιστα, με μειωμένα επίπεδα στρες που ,όπως αναφέραμε, γηράσκει το δέρμα.

 

Το αισιόδοξο συμπέρασμα

Ο χρόνος δεν χρειάζεται να μας φοβίζει αν αγαπάμε και φροντίζουμε κατάλληλα τον εαυτό μας. Άλλωστε, η ομορφιά και η νεανικότητα πηγάζουν κυρίως από μέσα μας!

 

Οι στοχευμένες προτάσεις μας

 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

50 Doctors’ Own Anti-Aging Tips

Αντιγήρανση Προσώπου: 10 Χρήσιμες Συμβουλές

Η ιστοσελίδα wellbee.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία κατά την περιήγησή σας.

Καλάθι Αγορών

close